Archive for november, 2008

Fotboll

måndag, november 24th, 2008

Fotboll

Alla vet ju vid det här laget att det är vi människor som rår för att halten av växthusgaser ökar i atmosfären. Dessa gör jorden varmare och hotar livet på vår planet. Men inte nog med det. Samtidigt gör vi slut på jordens ändliga resurser, som olja, gas och metaller. Dessa två aktiviteter hör liksom ihop. Råmaterial som behövs till att tillverka t.ex. TV-apparater, laptops, mobiltelefoner och andra digitala apparater räcker inte för evigt. Hur schysst är det mot den unga generationen och deras framtida barn?

Vi måste ändra livsstil, om vi bryr om oss andra, och det illa kvickt. Nu!

Men det behöver inte bli ett trist liv för det. Börja spela fotboll till exempel! Det fina med denna miljövänliga aktivitet är att man får en massa mysiga kompisar, man blir stark, snabb, får bra kondition, håller sig frisk och håller kroppen vältrimmad och snygg. 

 

Plugga

måndag, november 3rd, 2008

Plugga

Koncentrationen av växthusgaser i atmosfären nu uppe i 387 ppm och ökar stadigt, snabbare än många kunnat förutspå. Som jämförelse kan nämnas att ytterst sällan under flera hundra tusen år har nivån av koldioxid överskridit 280 ppm och då bara något litet. Vår jord blir allt varmare. Utsläppen måste stoppas, helst minska ordentligt.

Men vad hittar man på för kul om man inte kan fräsa omkring i bilen, på moppen, på vattenskotern, på fyrhjulingen?

Plugga! Jo, det fick jag veta under en lektion. Plugga! Som ljuv musik för läraröron! Tänk om alla insåg att ”the name of the game” heter kunskap, att hela tiden försöka lära sig mer! Och det fina med denna miljövänliga aktivitet är att kunskapsskafferiet är oändligt, öppet för alla.